Brokken

Vandaag zakte ik nog maar eens door mijn rolstoel.  De vorige begaf het twee keer en ik had gehoopt dat deze drie jaar mee zou kunnen zonder problemen, maar niet dus.  Gelukkig heb ik een reservestoel, maar doordat ik die niet gewoon was, ben ik er vandaag tot overmaat van ramp ook nog eens mee gevallen.  En ja hoor: daar was Penny, mijn drankduivel die geen gelegenheid laat voorbijgaan om me terug in mijn oude gewoontes te duwen.

“Nu heb je wel een pintje verdiend, niet?”, fluisterde hij in mijn oor.  Mijn gezond verstand counterde die kwakkel onmiddellijk met valabele argumenten: een pintje gaat het feit dat mijn rolstoel het heeft begeven, niet veranderen en ook de valpartij kan ik niet meer ongedaan maken.  Wat een pintje wèl zou doen, is de deur openzetten naar véél meer (één is tenslotte te veel en 100 is nooit genoeg) met als gevolg dat ik morgen niks waard zou zijn en me lui, loom en chagrijnig zou voelen.  Ik heb niet toegehapt en enkele minuten later was hij terug in coma gevallen.  Frederic 1 – 0 Penny…

Advertenties

Geef een reactie

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: