De paradox van de tolerantie

Ik kan niet meer tolerant zijn tegenover intolerantie. Er is al te veel haat gezaaid, teveel opgejut, teveel zondebokken aangewezen. Trop is teveel.

De pers, kilo’s boter hebben jullie op jullie hoofden! En jullie krijgen dan nog het verwijt te links te zijn, wat een grap, jullie hebben voor kijkcijfers en oplages extreemrechts een gratis platform gegeven dat voor hen onbetaalbaar is.

Extreemrechtse nep nieuwssites als fenixx en consoorten, jullie verspreiden leugens onder het mom van “nieuws”. Mijn voeten, hoeveel echte journalisten hebben jullie in dienst?

Gebruikers en groepen op “sociale” media, jullie delen gretig ranzige meme’s, foto’s van zwarte kinderen voor de chocomousse, vluchtelingen in bootjes die met niks “onze welvaart en onze waarden komen bedreigen”, foto’s met Vlaamse leeuwenvlaggen en wapens, foto’s met Hitler, foto’s met Orbàn, foto’s met Le Pen, foto’s op feestjes om collaborateurs te eren, bejubelende commentaren n.a.v. de aanslag in Christchurch.

Politieke partijen, enkele onder jullie verspreiden al decennia haat tegenover anderen dan het “eigen volk”, fraterniseren met leden van Schild en Vrienden en houden hen op jullie lijsten. Jullie asiel- en migratiebeleid was meer een populistische propagandastunt dan beleid. Jullie prediken en verspreiden haat onder het mom van vrije meningsuiting. Dat is geen vrije meningsuiting, dat is verbaal geweld en steun aan de verheerlijking van paramilitaire, white supremacist organisaties als S&V en consoorten.

Allemaal zijn jullie schuldig aan het normaliseren van haat, intolerantie, islamofobie, antisemitisme, seksisme, … onverdraagzaamheid tegenover al wie “anders” is en ik walg van jullie. Van jullie flagrante gebrek aan empathie, maatschappelijke waarden en normbesef.

Wie er anders over denkt dan ik, dat mag altijd, de gedachten zijn vrij, maar gelieve jezelf terstond te ontvrienden. Onze wereldbeelden liggen te ver uit elkaar om met elkaar bevriend te zijn. Dank u.

Advertenties

Geef een reactie

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: