Verspreid liefde, geen haat

Het is moeilijk om in goedheid te blijven geloven als er zoveel gruweldaden zijn en mensen opgezet worden tegen andere mensen.  Het is verleidelijk om te zeggen dat de menselijkheid op is, dat het moreel kompas zoek is, dat we gedoemd zijn en het niet meer goed komt.

Maar wij zijn niet de haat. De oude grootvader die de schutter begroette met: “Kom binnen, broeder”.  De ongewapende man die de schutter tegenhield en zo anderen redde voor hij stierf. De jongen met zijn ei.  Dat zijn wij.  We maken elkaar en de samenleving beter als we goedheid tonen tegenover anderen. We maken de wereld een betere plek.

Zoals George Harrison ooit zong: “With our love we could change the world.  If they only knew…”

Eva V.

Advertenties

Geef een reactie

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: