Mack heeft gelijk

Bij Mack’s profiel kwam ik volgende quote tegen:

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel.

Ik denk het intussen ook.

Na een ‘incident’ op Facebook waarbij bleek dat Facebook maar weer eens de privacy-instellingen heeft aangepast, is het genoeg geweest.  In het verleden (‘vroeger’ klinkt zo oud) kon ik eerdere berichten beperken tot de personen in lijsten die ik minutieus had samengesteld zoals ‘vrienden, behalve kennissen’, maar nadat ik er afgelopen week gebruik van wilde maken, bleek dat Facebook die functie had beperkt tot enkel ‘vrienden’.  Daar sta je dan met je lijsten.

Ik heb er dan ook genoeg van en neem de controle terug in handen.  Dat is wat controle-freaks namelijk doen.  Dankzij deze blog is de inhoud van mijn gezwets voor een groot deel terug mijn eigen inhoud.  Einddoel: zo weinig mogelijk inmenging van commerciële bedrijven die mijn gegevens gebruiken om zichzelf te verrijken in ruil voor gratis diensten.  Gratis bestaat niet…

Advertenties

Geef een reactie

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: